Hovězí morkové kosti mražené – silný základ pro vývar, bone broth i tradiční omáčky
Co dělá hovězí morkové kosti tak oblíbenými?
Hovězí morkové kosti mražené jsou nezbytnou surovinou pro každého, kdo chce připravit opravdu silný, aromatický a výživný vývar bez chemie. Tyto kosti, plné kostního morku, kolagenu a minerálů, jsou ideální pro přípravu dlouho taženého vývaru (bone broth), francouzských omáček jako demi-glace, nebo jako základ pro asijské polévky typu pho či ramen.
Hovězí kosti s morem – bohatý zdroj zdravých tuků, kolagenu a želatiny
Výborný základ pro vývary – domácí bujón, bone broth, consommé
Podpora imunity a zdravých kloubů – díky přírodním živinám
Mražené ihned po porážce – maximální čerstvost a kvalita
Využití v kuchyni
Hovězí morkové kosti jsou extrémně všestranné a využiješ je naplno v mnoha typech kuchyně:
Domácí vývar z kostí – čirý, silný a plný chuti
Bone broth (dlouho tažený vývar) – oblíbený v keto, paleo a střevně-regeneračních dietách
Omáčky jako demi-glace a jus – základ špičkové gastronomie
Pho vývar nebo ramen – silná chuť, která tvoří srdce každé asijské polévky
Pečení v troubě – morek jako delikatesa na chleba s bylinkami
Výživové benefity
Vývar z hovězích morkových kostí je přírodní superpotravina – nejenže skvěle chutná, ale také pomáhá tělu:
Kolagen a želatina – posilují klouby, šlachy, kůži i trávicí systém
Kostní dřeň – zdroj zdravých tuků a vitamínů (A, K2, omega-3)
Minerály – vápník, hořčík, fosfor a další stopové prvky
Podpora regenerace a imunity – ideální při oslabení, dietě nebo sportovní zátěži
Balení a skladování